Dulceata in casa noua
Dulceata este un cuvant cu multiple intelesuri si cu numeroase intrebuintari. Micutul nostru apartament are in general un iz de dulceata dat de buna intelegere dintre noi. Dar nu la aceasta vreau sa ma refer, ci la minunata dulceata de capsuni pe care am facut-o pentru prima data in casa noua.
Deoarece ne plac clatitele, papanasii si alte bunatati care necesita dulceata, m-am hazardat zilele acestea sa incep procesul de umplere al camarii cu provizii pentru iarna. Am cumparat 5kg de capsuni si m-am pus la treaba: i-am spalat bine, i-am curatat de codite, i-am taiat in bucatele (nu foarte mici), i-am pus intr-un castron si i-am amestecat cu 1 kg zahar. Apoi am pus castronul in cuptor la 150 grade. I-am lasat la cuptor vreo 5h, amestecand tot la 30 de minute. Cum nu vreau sa postez toata reteta :), va spun doar ca mi-au iesit 9 borcane de dulceata delicioasa !